Invisalign – En osynlig tandställning

För att slippa den klassiska tandställningen erbjuder vi på nybrokliniken Invisalign. Med Invisalign får du en nästintill osynlig tandställning. Att använda sig utav Invisalign är effektivt och väldigt modernt. Det fungerar på det sättet att tänderna regleras med hjälp av löstagbara genomskinliga plastskenor. Alla tandskenor är skräddarsydda och ersätts varannan vecka. Vi skapar varje skena för att passa dina tänder som ingår i behandlingen. När allt är på plats kommer tänderna gradvis förflytta sig för att slutligen hamna i rätt position.

Tänderna flyttas lite i taget

Genom att använda Invisalign som behandlingsmetod får du en nästintill osynlig tandställning. Som med vanlig tandställning flyttas tänderna lite i taget. Skenor skapas för varje enskild tand som skiljer sig lite i hur dina tänder är placerade. Därefter skapas nya skenor som skiljer sig lite från de föregående skenorna. Detta upprepas tills du har tagit dig igenom hela serien av skenor och tänderna har tagit den önskade placeringen. Skenorna används under hela dygnet dag och natt. Den ända gången som du tar ut dom är när du ska äta, borsta tänderna och när du använder tandtråd. Skenorna rengörs enkelt genom att skölja med ljummet vatten.

Kan bettfel korrigeras med Invisalign?

I dagsläget har mer än tre miljoner människor fått hjälp med sina tandregleringsproblem. Vi på nybrokliniken är Invisalign-certifierade och hjälper dig bedöma om denna metod är rätt för dig. Om vi tycker att denna metod passar dig skapar vi en detaljerad behandlingsplan där vi går igenom hela processen från start till slut. Det finns många fördelar med Invisalign:Det är bekvämt för att inget som kan orsaka irritation förs in i munnen.Genomskinligheten gör att tandskenan inte syns och det blir väldigt diskret bland folk.Det finns alltid möjlighet att ta bort tandskenan innan möten måltider eller när man ska borsta tänderna.

Det bästa inom tandvård med den senaste utrustningen och tekniken