fbpx
 

Tandimplantat – behandling på Östermalm

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet. Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta luckan med en bro. Alla behandlingssteg utförs på vår mottagning i Stockholm.

Tandimplantat blir som egna nya tänder som sitter fast. Vi arbetar med systemet STRAUMANN, som är världsledande på marknaden inom tandimplantat. STRAUMANN innebär en enda operation och en inläkningstid på 6-12 veckor.

Ring oss gärna för en KOSTNADSFRI KONSULTATION.

Behandlingsgång:

1. Planering

Vi bjuder in dig till vår mottagning i Stockholm för en undersökning där vi bedömer benmängd och benkvalitet. Ibland behövs speciella röntgenbilder såsom panoramaröntgen och tomografi, en del av vår toppmoderna utrustning på mottagningen i Stockholm.

2. Operation

Implantatskruven opereras in i käkbenet av vår specialist i käkkirurgi under vanlig tandläkarbedövning, varefter det får läka in. Under inläkningstiden använder du din vanliga protes som vi justerar eller en provisorisk krona.

3. Avtryck

Efter 6-12 veckor kommer du på ett återbesök på mottagningen, där vi tar avtryck på skruvarna och skickar till tandteknikern.

4. Färdig konstruktion

När arbetet har kommit tillbaka från tandteknikern sätts de nya tänderna på plats och du kan njuta av ditt nya leende.

Tandimplantat – Skötsel

Dina nya tänder sköter Du på samma sätt som egna tänder – med tandborstning och tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Rökning försämrar prognosen för tandimplantatsbehandlingen.

Det bästa inom tandvård med den senaste utrustningen och tekniken